Cand.scient. klinisk ernæring

Tine Jørgensen

Tine er nok Danmarks største tarmnørd. Hun er specialiseret i naturlige behandlinger af mave-tarmlidelser, og tror på, at de mest holdbare løsninger findes ved at arbejde med hovedårsagerne til symptomerne – fremfor kun symptombehandling.

Hvem er Tine?

Tine Jørgensen er mere end en ernæringsspecialist; hun er en passioneret fortaler for en dybdegående forståelse og behandling af mave-tarm-lidelser. Med en baggrund som kandidat i Klinisk Ernæring fra Københavns Universitet, gør Tine det komplekse enkelt – hun omsætter videnskabelig indsigt til praktiske løsninger, der gør en forskel for din mave-tarmsundhed.

I Tines verden er sundhed ikke bare teori; det er en levende, åndende del af hverdagen. Hendes mission er at guide dig gennem de udfordringer, mave-tarmproblemer kan medføre, og give dig de værktøjer, du behøver for at tage kontrol over dit velvære. Med Tine ved din side, vil du udforske og forstå din mave-tarms sundhed på en helt ny måde, lære at navigere væk fra forvirrende råd og hen imod bæredygtige, personlige løsninger.

Gå op opdagelse

Find Tine i en række forskellige medier, lige fra fagartikler, podcasts til TV programmer og meget mere.

Herunder finder du de produkter, som Tine ofte anbefaler og selv bruger. Du er velkommen til også at benytte dig af de fordelagtige rabatter, som du gennem de tilknyttede links kan få!

CV

✔ Cand.scient. klinisk ernæring fra Københavns universitet

✔ Bachelor i Global Nutrition and Health fra Københavns Professionshøjskole

✔ Gennemførte kurser fra Institute for Functional Medicine: AFMCP, Hormone APM og Energy APM

✔ Medstifter, partner og ernæringsspecialist i (det nu forhenværende) Roots Clinic

✔ Stifter af Gut Life Clinic

✔ Ernæringsspecialist med speciale i mave-tarm-problemer

Tine Jørgensen er kandidat (cand.scient.) i Klinisk Ernæring fra Københavns Universitet, og har specialiseret sig i ernærings rolle ved både sundhed og sygdom – i særdeleshed mave-tarm-lidelser.

Tine dyrker forsat denne passion, og motiveres af at formidle og praktisere sin viden indenfor sundhed, klinisk ernæring og sygdomsforebyggelse – både i konsultationer og forløb med klienter, virksomheder, skriftlig formidling, foredrag og undervisning.

Tine har fokuseret meget af sit arbejde omkring mave-tarm-sygdomme og sundheden af mave-tarm-systemet i relation til ernæring og andre livsstilsparametre. Som led i sin kandidatafhandling har hun, i samarbejde med Rigshospitalet, forsket i mave-tarm sundhed hos kræftpatienter. Hun dedikerer derfor en stor andel af sit virke til at rådgive, formidle og dygtiggøre sig i mave-tarm-problemer.

Tine har adskillige års erfaring med brugen af forskellige ernæringsrelaterede laboratorieanalyser, som hun ligeledes har rådgivet og undervist sundhedsfaglige i brugen af. Desuden har hun flere års erfaring i at formidle og undervise i ernæring og sundhed både til lægfolk og sundhedsfaglige. Hun har over en længere årrække arbejdet og uddannet sig inden for Functional Medicine hos Institute for Functional Medicine i USA, som er en evidensbaseret tilgang til forebyggelse og behandling af kroniske sygdomme med livsstilsmedicin. Det tager sit udgangspunkt i identificering og behandling af årsager til sygdomme – fremfor blot at behandle symptomerne.

Essentielt for Tines arbejde er overbevisningen om at kost, målrettet ernæring, miljø og andre livsstilsfaktorer er afgørende elementer for optimal sundhed. Hendes kerneværdier og rådgivning bygger på et videnskabeligt, forskningsbaseret, kvalitetsorienteret og empatisk fundament. Hendes mission er at hjælpe den enkelte med at navigere på vejen til sit individuelle, største sundhedspotentiale.

“Det er min fornemmeste opgave at hjælpe dig til et liv uden maveproblemer”

Kerneinteresser- og kompetencer

  • Ernæringens rolle og forebyggelse og behandling af sygdom, med særlig interesse for gastroenterologiske patogeneser
  • Klinisk erfaring med klienter i praksis samt i forskningsøjemed
  • Rådgivning til sundhedsprofessionelle i deres virke med klienter, herunder fortolkning af ernæringsrelateret laboratorieresultater
  • Viden om evidensbaserede behandlingsmuligheder ved klinisk ernæring, diætetiske
    problemstillinger samt brug af laboratorieanalyser
  • Metode, teori og praksis ved etablering og udførsel af klinisk forskning
  • Underviser/foredragsholder i ernæringsrelaterede emner for både fagfolk og lægmænd
  • Udvikling og formulering af kosttilskud, bl.a. Baseline

Om Functional Medicine & Nutrition

Functional Medicine er en systemisk og årsagsorienteret måde at anskue og analysere sygdomshistorik og helbredsudfordringer på. Indenfor Functional Medicine betragter man kroppen som en enhed med forskellige biologiske systemer, der går på tværs af organerne. Ud fra denne tankegang kommer man til en dybere forståelse af de tilgrundlæggende årsager til sygdom og symptomer, og man søger at behandle mennesker ved at ændre årsagerne mere end at lindre symptomerne.

Skal vi tale sammen?

Udfyld kontaktformularen, så hører du fra Tine snarest muligt.

Book Tine til foredrag

Tine holder foredrag, afholder kurser og undervisning om ernæring i relation til mave-tarm-problemer, immunforsvaret, autoimmune sygdomme og sund kost. Skriv til Tine på mail, hvis du ønsker at drøfte muligheder for et foredrag, kursus eller anden undervisning, eller har specifikke ønsker til et emne.

“alle fortjener at kunne gå på toilettet på så sund og god en måde muligt for den enkelte”

Hos mig får du 1:1 konsultationer og forløb, hvor du er i centrum. Ud fra kombinationen af klinisk ernæring og Functional Medicine & Nutrition principper, skræddersyer vi en ernærings- og livsstilsplan, som passer specifikt til dine behov.

Du er velkommen til konsultationer og forløb, hvad enten du har kroniske helbredsudfordringer, eller ønsker at optimere din sundhed og ernæring af andre årsager.