”Jeg tror ikke, at jeg kan hjælpes. Jeg har haft forstoppelse i 15 år”

”Jeg tror ikke, at jeg kan hjælpes. Jeg har haft forstoppelse i 15 år”

”Jeg tror ikke, at jeg kan hjælpes. Jeg har haft forstoppelse i 15 år”

Sådan sagde Erika tøvende til mig, da hun henvendte sig til klinikken, og vi for første gang talte om hendes fordøjelsesproblemer.

Efter at have udtømt markedet for afførende midler, som hun enten ikke tålte eller ikke havde effekt af, var hun ved at opgive. Hun var dog alligevel nødsaget til at bruge afføringsmidler, som hun fik det dårligt af, da hun ellers kun ville komme på toilettet med nummer 2 én gang om ugen.

I forløbet foretog vi nogle specifikke undersøgelser, som ledte os nærmere årsagerne til hendes forstoppelse: Flere forstyrrelser i hendes tarmflora. Det ene forstyrrelse var en overvækst af metan-producerende bakterier – en tilstand kendt som SIBO (eller faktisk nærmere IMO, fordi klassificeringen er lavet om). Det andet var en massiv mangel af gavnlige tarmbakterier, fordi hun gennem årene havde været igennem adskillige antibiotikakure.

Begge dele var med til at sløve nervesystemet i hendes tarm, som gjorde hende forstoppet.

I Erikas tilfælde kunne vi ikke løse hendes problem kun med kostændringer, eller med de gængse tips om at spise flere kostfibre, motionere og drikke nok væske. Der skulle mere til. Blandt andet en række specifikke kosttilskud, som jeg anbefalede hende i en periode – for at målrette hendes tarmflora, som trængte til en kærlig hånd.

Vi var nødt til også at indstille luppen og se på andre områder af hendes livsstil, som modvirkede hendes tarmsundhed. Eksempelvis hvordan hendes nervesystem faktisk hæmmede hendes tarmbevægelser, og hvordan hun kunne rette op på det.

Rejsen er ikke altid lineær, og den kan tage tid. Men i langt de fleste tilfælde er der hjælp at hente, og det er mit budskab til dig.

I dag kommer hun dagligt på toilettet.

Erika er ikke alene med sin historie. Jeg har set utallige klienter med samme eller lignende historie.

Derfor har jeg valgt at skabe online forløbet SLIP FOR FORSTOPPELSE.

Et forløb, som udstyrer dig med alt du skal bruge for at kickstarte din rejse til mindre forstoppelse.

Du slipper for at bruge tid på at Google dig til årsager og løsninger på din forstoppelse, til du bliver helt ør og er mere forvirret, end da du startede. Jeg har gjort arbejdet for dig, og har samlet mine bedste råd mod forstoppelse i dette kursus.