50% af personer med fødevareallergi har mave-tarm symptomer

50% af personer med fødevareallergi har mave-tarm symptomer

50% af personer med fødevareallergi har mave-tarm symptomer

Fødevareallergi og mave-tarm symptomer
.. er der mave-tarm symptomer bør man altså også udelukke, at der kan være fødevareallergier!🥜
Bemærk, at det er allergier (f.eks. IgE-relateret) og ikke intolerancer (som ikke er egentlige allergier). Det hyppigste mave-tarm-symptom ved fødevareallergi er opkast, men kan også være mavesmerter og diarré😖 Fødevareallergi kan naturligvis også give andre symptomer, f.eks. hududslæt, hævelser i mund/svælg, løbende øjne, næse, nysen osv. 😮‍💨🤧

90% af fødevareallergier er mod mælk, æg, peanuts, nødder (f.eks. hasselnødder), fish, skaldyr, hvede og soja🥜🍦🥐 Nogle børn vokser fra allergier diagnosticeret som barn, men nogle gør ikke, og har det gennem hele livet👶🏻 Særligt ofte vokser man ikke fra allergi mod skaldyr, peanuts og nødder🌰
Som voksen optræder de første allergier ofte i 30’erne, og er hyppigst nødder, fisk, skaldyr og soja.

Har du mave-tarm symptomer, som f.eks. opkast, kvalme, diarré eller mavesmerter, er det vigtigt, at du også udredes for, om det kunne skyldes fødevareallergier🔬 Oftest gøres dette ved blodprøver og priktests🩸
Derfor tænker jeg altid over, om dette er aktuelt, når jeg ser klienter med disse symptomer i Gut Life Clinic🌱

Reference:
https://www.cghjournal.org/article/S1542-3565(21)00075-6/fulltext?dgcid=raven_jbs_etoc_emai