Kan tarmbakterier gøre dig forstoppet?

Kan tarmbakterier gøre dig forstoppet?

Kan tarmbakterier gøre dig forstoppet?

Tarmbakterier trykker på speeder eller bremse i din tarm. Det betyder, at de har stor indflydelse på, hvordan dine tarmbevægelser fungerer. 

Det helt korte svar: Ja, det kan de!

Tarmbakterier trykker på speeder eller bremse i din tarm. Derfor har de stor indflydelse på, hvordan dine tarmbevægelser fungerer. Tarmfloraen har derfor en finger med i spillet, når din tarm skal bevæge sig og skubbe mad og andet tarmindhold den rigtige vej: Fremad.

Vi kan se fra forskning på tarmfloraen, at den kan have en anderledes sammensætning hos mennesker, som har forstoppelse – nærmere betegnet forstoppelse som følge af irritabel tyktarm (IBS) eller såkaldt funktionel forstoppelse (forstoppelse uden nærmere årsagsforklaring).

Kæmper du med forstoppelse og træg mave? Få hjælp her.